Alle info over de BOKiS-opleiding

Wat houdt de BOKiS-opleiding in?

De BOKiS-opleiding duurt 1 jaar, uitgaande van een tijdsinvestering van 1 dag per week. De opleiding bestaat uit 3 delen: theorie, praktijk en een eindopdracht.

Het theoriegedeelte bestaat uit 5 modules. In deze modules komt o.a. aan bod: de visie van Emmi Pikler, omgaan met emoties en conflicten, ouderschap, de verschillende ontwikkelingsgebieden en ontwikkelingsfasen van het jonge kind (0-4 jaar), het begeleiden van een speelgroep.

De theoriedagen in 2024-2025 zijn op de volgende woensdagen: 11 september 2024, 6 november 2024, 15 januari 2025, 12 maart 2025 en 14 mei 2025. Ze vinden plaats in de regio Groningen/Assen. Exacte locatie volgt.

Het praktijkgedeelte bestaat uit 2 rondes speelgroep. In ronde 1 kijk je mee en maak je observatieopdrachten. In ronde 2 draai je zelf een speelgroep onder supervisie.

Je kunt je praktijkgedeelte invullen op de volgende dagen en locaties:
> Maandag in Sneek
> Woensdag in Burgum
> Donderdag in Gorredijk
> Zaterdag in Peize
Mogelijk komen er nog plaatsen beschikbaar in Groningen en/of Assen.

De opleiding wordt afgerond met een eindopdracht.

Voorwaarden voor de opleiding

Voor de opleiding tot BOKiS-begeleider is een HBO-denkniveau vereist. Je hebt een vooropleiding en/of ervaring in het werken met jonge kinderen en/of ouders. Verder heb je goede communicatieve vaardigheden en kun je reflecteren op je eigen handelen. 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@bokis.nl. Aanmelden kan door een korte motivatie te sturen, samen met CV. We nemen vervolgens contact met je op voor een intakegesprek. Na een succesvol intakegesprek vragen we nog een recente VOG van je en kun je je relevante diploma’s laten zien.

Investering

Je investering in de basisopleiding bedraagt €1895,- . Dit is inclusief de reader van de opleiding en een reader voor ouders. 

Aanschaf van boeken en reiskosten zijn voor eigen rekening. 

Na het succesvol afronden van de opleiding mag je je gecertificeerd ‘BOKiS-begeleider’ noemen.

Heb je meer vragen?

Stel ze gerust! Laat een berichtje achter in het contactformulier of stuur ons een mailtje.