Over BOKiS

BOKiS ontwikkelgroep

BOKiS wordt gevormd door meerdere pedagogisch professionals en speelgroepbegeleiders. Hieronder vind je meer informatie over ons.

Karin Polak – Visje in het Water

Jij als ouder wilt graag contact met je kind. Je wilt het fijn hebben samen. Je wilt dat je kind luistert en met je meewerkt. Je wilt gezien worden en niet het gevoel krijgen dat je een meubelstuk bent.

Je kind wil dat jij jezelf bent. Authentiek. Dat je je niet kleiner, groter of anders voordoet dan je bent. Het wil beslist niet dat je je verstopt en onduidelijk bent. Je kind wil jou zien en door jou gezien worden.

Als je echt oog hebt voor elkaar, kun je je kind grootbrengen zonder straffen, dreigen, belonen en andere opvoedtrucjes. In vertrouwen, en zonder onnodige zorgen.

Ik ben Karin Polak en ik begeleid inmiddels 10 jaar ouder-kind speelgroepen. Het is mijn passie om jou de sleutels in handen te geven voor een ontspannen relatie met je kind.

Karin

Janine van der Kooi – FierZien

Het jonge kind boeit mij mateloos. Ik neem ouders en professionals graag mee in de wereld van hun jonge kind.

Ik ben Janine, eigenaresse van FierZien en opleider/oprichter bij BOKiS. Vroeger wilde ik ‘juf’ worden en dat diploma heb ik ook behaald. Na jaren als Onderwijskundige te hebben gewerkt, kwam ik als HR-medewerker in de kinderopvang met Karin in contact. En toen ik zelf meedeed in een BOKiS-groep was ik vastbesloten; dit wil ik ook doen. Naast de ontwikkeling van het jonge kind houd ik me ook bezig met de pre- en perinatale psychologie en de invloed van zwangerschap en geboorte op de ontwikkeling van het kind.

Paulien Többen – UKUdlala

Ik ben Paulien Többen, moeder van twee heerlijke jongens. In 2019 heb ik de opleiding gevolgd. Ik was al jaren werkzaam in de kinderopvang, en ik geloof dat ik een goede gedreven pedagogisch medewerker was. Meedraaien in de speelgroep en het volgen van de opleiding heeft mij ontzettend veel gebracht. Zowel als moeder en pedagogisch professional. Naast het begeleiden van speelgroepen, werk ik als pedagogisch coach en trainer in de kinderopvang.

Martzen

Martzen Akkerman – Sensus Babywerk

Het jonge kind is mijn grote passie en ik heb een enorme drive om ouders en professionals te ondersteunen bij hun zorg voor hun kinderen.

Ik ben Martzen, eigenaresse van Sensus babywerk, docente babymassage, bemiddelingsmedewerker bij een gastouderbureau en opleider/oprichter bij BOKiS. Nog steeds, na heel veel werkervaring met kleine kinderen, blijft iedere baby, dreumes, peuter mij enorm boeien. Niet alleen door hen te observeren of met ze te spelen/werken, maar ook door me te verdiepen in onderzoek en ontwikkelingen in dit vakgebied. Op mijn weg hiernaar toe heb ik meerdere (HBO) opleidingen gedaan en diverse bij- en nascholingen gevolgd. Maar het meest leer ik toch uit de praktijk door te werken met kinderen, ouders, pedagogisch professionals, collega’s en mijn eigen moederschap.